January 29, 2010

3 IN 1 PUNYA CERITA...

CERITA PERTAMA
24/01/2010 AHAD - Acong ajak aku untuk kayuh malam dengan Amin bersama geng Alor Setar. Tapi aku kata kat Acong aku tak leh pi, kalau kayuh kat area Changlun - UUM boleh le. Lalu Acong pun ikut aku, kami kayuh ke bukit TNC untuk climb 2 shot. Dalam perjalanan ke UUM, Acong dapat call dari Amin mengatakan yang acara kayuhan malam kat Alor Setar di batalkan. Fuhh.. nasib baik kami tak pi. Selepas bukit TNC, kami terus ke Kolej Bank Rakyat kat Bukit Kaci. Dalam perjalanan balik kami ditegur oleh seorang sahabat baru MTB Changlun. Nama beliau Nikmat, beliau baru study kat UUM dan dah lama main MTB sebelum ni. Walaupun student, beliau mengunakan beskat Giant full suss dan kereta Subaru Forester warna putih...wow.

Kalau John Terry kayuh MTB, beginilah gayanya...
Acong dengan gaya metal brutalnya, wua ha ha...

CERITA KEDUA
24/01/2010 AHAD - Aku terima panggilan telefon dari Tuan Haji Ramly Sp, dia kata dia on the way daripada Perlis ke Changlun sebelum balik ke SP. Aku pun teringat yang aku pernah ajak beliau untuk pekena daging bakar & tom yam susu kat Danok. Kena pulak time tu aku baru balik dari kerja dalam pukul 2.30 ptg. Nak dijadikan cerita, kami naik motor je sebab laluan kereta kat check point BKH sesak teruk di laluan dari Thailand ke Malaysia. Semasa makan aku sempat bagi duit pendaftaran RUN10 untuk aku, Amir & Acong kepada Tuan Haji. Jumpa kami di Run10 nanti...

RUN10, here we come...
Tom Yam Susu, Daging + Lidah Bakar & Sup Sayur, yum yum delicious...
Tuan Haji Ramly SP

CERITA KETIGA
28/01/2010 KHAMIS - Ini amaran kepada Lontruth, seorang jaguh downhill dalam pembikinan, hahaha...gurau je Lont jgn amik hati noh. Sebenarnya ini anak aku yang sulong bersama beskat downhill bonsainya yang baru aku beli kemarin. Aku beli beskat ni sebab kesian kat anak2 aku berebut nak main beskat petang2. Mula2 aku suruh main beskat hitam yang anak perempuan aku naik (dalam gambar last) tu secara bergilir-gilir, tapi tak jadi sebab depa asyik dok bergaduh je. Satu sebab lagi ialah untuk beri motivasi kat depa supaya rajin2 belajar, selepas dapat beskat baru ni depa dah tak liat nak pi sekolah dan kerja sekolah pun depa buat dulu sebelum main. Sekarang anak2 aku dah gembira bermain petang2, tak gaduh2 lagi...

Zarif seronok dapat beskat baru...
Gaya seorang jaguh Downhill...
Dari Kiri Zarif & Zuhayra, gembira bersama-sama...

TAMAT

2 comments:

ramlydirtcorner said...

he he he masa mana hang ambil pic aku ?

Mohd Rashdan Bin Abd Rahim said...

abg aji, saya ada spycam, haha